Jakmile se někde dočtu o čerstvě zrekonstruované nebo nově otevřené restauraci se zajímavým interiérem, beru kámošky a jdeme na oběd. Tentokrát Hybernská a Červený jelen. Původně barokní Šporkovský palác zčásti přestavěl už Josef Gočár za první republiky pro Anglo-československou banku. Barokní průčelí zachoval. Nově dům zrekonstruoval architekt Stanislav Fiala. Vznikla velká pivnice s víceméně tradičním českým menu. Interiér se spoustou kubistických prvků, odkazujících na Gočára, působil i v nepřetržitým pondělním lijáku a pošmournu útulně. Asi díky prosklený střeše, na kterou bubnoval déšť. A která tu (samozřejmě) zůstala zachována z dob, kdy pod ní sedávali lidi ne u talířů s jídlem, ale s balíčky bankovek v kapsách nebo aktovkách. Čekali až se uvolní přepážka a oni budou moct peníze takzvaně „uložit“. Při týhle představě si uvědomuju, jak je za těch pár desítek let všechno jinak. Do banky se jdeme najíst a peníze pošleme telefonem.